Mixed Grill

Voor 4 personen:

• 150 gr oesterzwammen

• 1 kleine courgette, in partjes van 5 cm lang

• 12 verse asperges, schoon gemaakt en in 3 stukken gesneden

• 1 rode paprika, in 8 parten gesneden

• 1 rode ui, in 8 parten gesneden

• 4 tenen knoflook, fijn gesneden

• Blaadjes van 1 klein bosje verse tijm (ongeveer 2 el)

• Blaadjes van 1 klein bosje verse basilicum (ongeveer 2 el)

• Blaadjes van 1 klein bosje verse rozemarijn (ongeveer 2 el)

• 1 el balsamico

• 2 el olijfolie

• vers gemalen zout en peper

 

Bereiding:

• Doe in een grote hersluitbare diepvrieszak de olijfolie, knoflook, tijn, basilicum, rozemarijn, balsamico zout en peper. Meng dit een beetje door elkaar.

• Voeg dan de ui, asperges, courgette en paprika toe en schud flink met de zak totdat alles goed gemengd is.

• Voeg tot slot de oesterzwammen toe en schud de zak voorzichtig totdat alles goed gemengd is.

• Sluit de zak en leg deze gedurende 2 uur in de koelkast te marineren.

• Het BBQ-rooster licht met olie invetten en de groenten ongeveer 5 minuten per kan roosteren tot dat ze gaar zijn. Houd er rekening dat de asperges de langste bereidingstijd hebben. Als je deze liefst wat zachter wil en kan je het beste deze eerst een paar minuten grillen voordat je de rest van de groenten bereid. Of kook de asperges even kort (ongeveer 5 minuten) in kokend water en laat ze afkoelen voordat je ze in de zak doet.

 

<< Terug naar het recepten overzicht