Teriyaki spies

Voor 4 personen:

• 300 gr oesterzwammen

• 4 lenteui

• Teriyaki saus

• 4 tenen knoflook, geperst

• 2 el olijfolie

• vers gemalen zout en peper

 

Bereiding:

• Snij de stelen voorzichtig van de zwammen af.

• Snij de onder- en bovenkant (bewaar het stevige gedeelte) van de lente ui af en gooi deze weg. Snij de lente ui in 3 gelijke stukken.

• Prik een oesterzwam voorzichtig op een lange prikker gevolgd door een stuk lente ui. Herhaal deze stap en maak zo alle prikkers vol.

• Meng in een kom een 1 el/persoon teriyaki saus en 1 el/persoon olijfolie met de geperste knoflook teentjes.

• Smeer met een kwast het teriyaki-mengsel op de spiezen.

• Bak de spiezen op een goed hete BBQ (3-5 minuten per kant).

 

<< Terug naar het recepten overzicht