Oesterzwam Masala

Voor 2 persoon:

• 250 gram oesterzwammen in reepjes gescheurd

• 1 rode ui gesnipperd

• 2 tenen knoflook geperst

• 1 el gember geraspt

• 1 tl komijn

• 2 tl ketoembar

• 1 tl garam masala

• 100 ml gezeefde tomaten

• 1 tl rode peper vlokken

• ½ limoen geperst

• gekookte rijst voor 2 personen

• zonnebloemolie

• peper en zout

 

Bereiding:

Verhit zonnebloemolie in een wok en fruit op middelhoog vuur de ui tot het lekker geurt. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak kort aan.

Doe komijn, koriander en rode peper vlokken erbij, bak kort mee en schenk de gezeefde tomaten erbij. Laat op middelhoog vuur even koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Voeg na enkele minuten de in repen gescheurde oesterzwammen toe, voeg garam masala en limoensap toe en schep om. Dek de pan nu af en laat ongeveer 8 minuten op laag vuur garen.

Serveer de oesterzwam masala met rijst, verse koriander, sesamzaadjes en eventueel een citroen of limoen partje.

 

Bron: http://nevernotcooking.nl/recipe/oesterzwam-masala/

  

<< Terug naar het recepten overzicht