Pizza met oesterzwammen

Voor 4 personen:

• Pizzadeeg (kant-en-klaar)

• Bloem

• 500 gr oesterzwammen

• 2 sjalotten, gesnipperd

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• 200 ml slagroom

• Oregano

• Olijven

• Gerapte Parmezaanse kaas

• Rucola sla

 

Bereiding:

• Bak 350 gram oesterzwammen met de sjalotten en knoflook in wat olijfolie tot ze lichtjes bruin worden.

• Voeg de slagroom toe en laat het inkoken.

• Pureer het geheel met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

• Bestuif de bakplaat met wat bloem of gebruik bakpapier, rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

• Bestrijk het deeg met de paddenstoelensaus en strooi er oregano over. Verdeel de rest van de oesterzwammen in grove stukken over de pizza.

• Snij de olijven in kleine stukje en strooi deze samen met de Parmezaan over de pizza.

• Zet de pizza in de oven en bak deze ongeveer 10–15 minuten goudbruin.

• Garneer voor het serveren met rucola sla.

 

<< Terug naar het recepten overzicht