Mozzarella pizza met olijven en gedroogde tomaten

Voor 4 personen:

• Pizzadeeg (kant-en-klaar)

• Bloem

• 500 gr oesterzwammen

• 2 sjalotten, gesnipperd

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• 200 ml slagroom

• Oregano

• Olijven

• Bol mozzarella

• Cherry tomaten

 

Bereiding:

• Bak 350 gram oesterzwammen met de sjalotten en knoflook in wat olijfolie tot ze lichtjes bruin worden. Bewaar de rest voor later, beter om de kleine zwammen te bewaren voor bovenop.

• Voeg de slagroom toe en laat het inkoken.

• Pureer het geheel met een staafmixer en breng het op smaak met peper en zout.

• Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

• Bestuif de bakplaat met wat bloem of gebruik bakpapier, rol het deeg uit en leg het op de bakplaat.

• Bestrijk het deeg met de paddenstoelensaus en strooi er oregano over. Verdeel de rest van de oesterzwammen in grove stukken over de pizza.

• Snij de olijven en mozzarella in plakjes en halveer de tomaten en verdeel dit allemaal over de pizza.

• Zet de pizza in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten goudbruin.

 

Niet vegetariërs kunnen er ook nog stukjes kip- of kalkoenfilet op doen.

 

<< Terug naar het recepten overzicht