Vegetarische quiche met gorgonzola 

Voor 4 personen:

• 1 courgette, in kleine blokjes

• 1 ui, gesnipperd

• Hartig taartdeeg (kant-en-klaar)

• 200 gr oesterzwammen

• 1 bakje kleine tomaatjes (roma of sherry), in partjes

• 3-4 eieren

• 100-150gr Gorgonzola kaas, in blokjes

• 100 ml crème fraiche

• 100 gr geraspte belegen kaas

 

Bereiding:

• Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

• Bak de courgette en ui in wat boter totdat ze zacht zijn.

• Vet een spring- of bakvorm in (bakpapier kan natuurlijk ook). Bedek de bodem en rand met het hartig taartdeeg.

• Scheur de oesterzwam in reepjes en verdeel deze samen met de tomaten en Gorgonzola over de bodem.

• Voeg het courgette-ui mengsel toe bij de rest.

• Maak een mengsel van 3-4 geklutste eieren met crème fraiche, de helft van de gerapte kaas, zout en verse peper.

• Giet het ei mengsel over de rest en strooi de rest van de gerapte kaas eroverheen.

• Bak ongeveer 30 min in een oven van 200 graden.

 

<< Terug naar het recepten overzicht