Risotto met oesterzwam en gamba’s 

Voor 4 personen:

• 300 gr oesterzwammen in reepjes van ongeveer 0,5cm

• 300 gr gamba’s (gepeld zonder koppen)

• 300 gr risotto rijst

• 2 sjalotten, gesnipperd

• 1 teentje knoflook, fijngehakt

• 15cl droge witte wijn

• 50 gr gerapte Parmezaanse kaas

• 1 eetlepel fijngehakte peterselie

• 0,5 liter oesterzwammenbouillon (of gebruik paddenstoel bouillonblokjes)

• 0,5 liter water

• 2 lente uien, in fijne ringetjes

• Grof zeezout en zwarte peper uit de molen

• Olijfolie en boter

 

Bereiding:

• Warm de bouillon en kook de gamba’s er 3 minuten in. Hou per persoon één gamba en hele oesterzwam aan de kant.

• Haal de gamba’s eruit, snij ze in grote stukken en zet ze weg onder aluminiumfolie.

• Voeg het water toe aan de bouillon en breng aan de kook.

• Fruit de sjalotten met wat boter en bak de oesterzwammen reepjes mee.

• Zodra de oesterzwammen een beetje bruin beginnen te worden kan de risotto rijst erbij en bak deze enkele minuten.

• Blus de rijst met de witte wijn en wacht totdat deze verdampt/geabsorbeerd is.

• Voeg met een opscheplepel de warme bouillon lepel voor lepel toe. Blijf de rijst doorroeren zodat het mengsels niet aan elkaar kleeft. Ga door met het toevoegen van de bouillon zodra de vorige geabsorbeerd is voor de gedurende 20 minuten.

• Voeg 1 eetlepel boter, peterselie, gamba stukken en Parmezaanse kaas toe en meng het geheel goed door. Bedek het geheel en laat enkele minuten rusten.

• Bak de resteren gamba’s en oesterzwammen samen met wat knoflook totdat ze goudbruin zijn.

• Dien de risotto warm op en garneer het een gamba en oesterzwam.

 

<< Terug naar het recepten overzicht