Roergebakken oesterzwammen

Voor 4 personen:

• 500 g oesterzwammen, in stukken

• 1 struik paksoi, dikke repen

• 3 lente uien, stukken van ca. 3 cm

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• 1 el geraspte gember

• 2 el chilisaus

• 2 el sojasaus

• 75 g licht gezouten cashewnoten

• 3 el olie

 

Bereiding:

• Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, de gember met de sambal tot het gaat geuren. 

• Roerbak de oesterzwammen in 3-4 minuten op hoog vuur bruin bakken.

• Voeg de paksoi en lente ui toe. Laat de paksoi al omscheppend in enkele minuten op een hoog vuur slinken. 

• Sprenkel de sojasaus erover en warm de groenten nog ca. 2 minuten door. 

• Schep de cashewnoten erdoor. 

 

Tips:

• Lekker met (jasmijn) rijst.

• Voor de niet vegetariër kan er ook nog kip of varkensvlees blokjes toegevoegd worden. Bak deze dan eerst in een goed hete pan in wat olie. Haal ze dan uit de pan en bedek deze met aluminiumfolie. Bak dan de rest en voeg aan het eind het vlees weer toe.

 

<< Terug naar het recepten overzicht