Romige tagliatelle met oesterzwammen

Voor 2 personen:

• 250g verse tagliatelle

• 300g oesterzwammen liefst de wat kleindere

• 150 g verse roomkaas 

• 3 el PuurOlijf olie

• 2 el basilicum (in dunne reepjes)

• 30g Parmezaan, geraspt

• vers gemalen zwarte peper

 

Bereiding:

• Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing.

• Verhit een pan met PuurOlijf olie en bak de oesterzwammen op een hoog vuur 3-4 minuten tot ze mooi bruin en een beetje krokant zijn.

• Laat de tagliatelle uitlekken en vang een deel van het kookvocht op.

• Laat in de pastapan de roomkaas in een scheut kookvocht smelten en voeg verse gemalen zwarte peper hier aan toe.

• Doe de tagliatelle hierbij en voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe.

• Meng tot slot de basilicumreepjes door de paste en dien op in diepe borden.

• Leg de gebakken oesterzwammen boven op de pasta en schaaf nog wat Parmezaan er overheen.

 

 Bron: Allerhande

<< Terug naar het recepten overzicht