Taiwaneese oesterzwammen met palmkool en rijst


Ingrediënten voor 4 personen:

- 2 eieren

- 2 el suiker

- 200gr Palmkool

- el venkelzaadjes

- 200gr oesterzwammen

- 200gr shiitake

- 250gr basmatirijst

- 1 gemberwortel

- 100ml sojasaus

- Sesamolie

 

Bereiding:

- Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.

- Kook 2 eieren voor 8 minuten. Schil de eieren. Maak een marinade van 100ml water, 2 el sojasaus en 2 el suiker en leg de eieren hierin.

- Scheur de oesterzwammen in repen en snij de shiitake en gember in plakjes.

- Verhit in een pan een flinke scheut sesamolie en bak eerst de gember krokant.

- Voeg de paddestoelen toe en bak deze een paar minuten mee.

- Blus dan af met de sojasaus.

- Was de palmkool en sla de bladeren droog.

- Snij de nerf eruit en snij de palmkool in dunne repen ( 2cm ). Je kunt ze 10 min. voorstoven.

- Verwarm een grote wok( pan) op hoog vuur.

- Verwarm een scheut sesamolie en doe alle gesneden palmkool erdoor.

- Na 5 min. goed bakken en roeren wordt de palmkool zacht, en voegt men de venkelzaadjes toe.

- Dien de rijst, paddenstoelen en palmkool op. Halveer de eieren en leg deze op de rijst. Eet smakelijk. 

 

<< Terug naar het recepten overzicht