Spinazie oesterzwammen wrap

Voor 4 personen:

• 150 gr oesterzwammen

• 1 kg verse spinazie

• 50 gr pijnboompitten

• peper en zout

• 4 biologische eieren

• 1 dl yoghurt

• 100 gr mozarella

•  4 tomaten

 

Voor 12 medium wraps:

• 400 gr volkorenmeel of speltmeel

• 250 ml lauwwarm water

• 3-4 el olijfolie

• snufje zout

 

Bereiding wrap:

•  Meng de ingrediënten in een kom en kneed het deeg voor ongeveer 5 minuten.

•  Bedek de kom met een vochtige theedoek en laat half uur rusten

•  Maak er een rol van en snij deze in 12 stukken (ongeveer 60 gr/stuk)

•  Rol de bolletjes zo dun mogelijk uit.

•  Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur.

•  Bak de wraps aan beide kanten 1 minuutje

 

Bereiding vulling:

•  Verhit een hapjespan zonder olie en bak de pijnboompitten aan totdat ze donker kleuren. Haal ze uit de pan en leg appart.

•  Verhit de olie in de hapjespan en roerbak de oesterzwammen al omscheppend bruin. Bak de spinazie 3 min. mee totdat alle spinazie is geslonken.

•  Gooi het spinaziemengsel op een vergiet en breng het op smaak met peper en zout.

•  Verdeel het spinaziemengsel en pijnboompitten over de tortilla’s en en rol deze op. Leg de gevulde tortilla’s naast elkaar in een ovenschaal  met de naad naar beneden. Leg de plakjes tomaat en mozarella er dakpansgewijs om en om overheen.

•  Zet de ovenschaal in de oven en kook ondertussen de eieren af.

•  Pel de eieren en prak deze met een vork. Maak m.b.v peper & zout en een beetje yoghurt een salade.

 

<< Terug naar het recepten overzicht