Lentesalade van asperges met gegrilde oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 personen:

• 250 gr diverse slasoorten

• 1 rode ui

• 200 gr uitgebakken spekjes

• 200 gr aardbeien

• 100 gr cashewnoten (ongezouten)

• 2 plakjes kipfilet of kalkoenfilet beleg

• 6 asperges

• 150 gr geitenkaas

• 20 kleine oesterzwammen

• 0,5 dl knoflookolie

• 1 el mosterd

• 0,5 dl wijnazijn (naar smaak)

• 2 el honing

• peper en zout naar smaak

• poedersuiker naar smaak 

 

Bereiding:

• Schil en snij de asperges in stukken van ongeveer 4cm,  (afhankelijk van de versheid, kwaliteit en dikte).

• Maak de vinaigrette van een fijn gesneden rode ui, mosterd, wijnazijn, peper, zout en poedersuiker. Doe dit in een litermaat en pureer het glad met de staafmixer.

• Voeg nu, langzaam, al purerend met de staafmixer de olie toe. Controleer tenslotte de smaak van de vinaigrette en voeg eventueel peper, zout en/of poedersuiker toe.

• Was de slasoorten en laat goed uitlekken. Pluk de slasoorten en doe deze in een grote slakom.

• Bak de spekjes uit in een grote grillpan. Schuif de spekjes, als ze uitgebakken zijn, aan de rand van de pan. Voeg nu de asperges en oesterzwammen toe en bak deze in het vet van de spekjes. Mocht het nodig zijn kan je altijd nog olie toevoegen.

• Snij de geitenkaas in blokjes, kipfilet in reepjes en voeg dit samen met de cashewnoten, spekjes en vinaigrette toe aan de sla en meng deze voorzichtig.

• Dresseer luchtig de salade op diepe borden.

• Garneer met aardbeien (gewassen en gehalveerd) en oesterzwammen.

• Voeg nog wat honing toe aan de asperges en gril ze nog één minuut.

• Dresseer de asperges op de salade en serveer met stokbrood en kruidenboter.

 

<< Terug naar het recepten overzicht