Frisse linzen salade

Ingrediënten voor 4 personen:

• 150 gr rode linzen

• 100 gr kleine oesterzwammen

• 1/2 courgette

• 2 wortels

• 4 tomaten

• 100 gr sperziebonen

3 el Puurolijf Umbrië Limoen

• Vers gemalen zout en peper

• Balsamico crème

 

Bereiding:

• Kook de linzen maar heel kort, ongeveer 2-3 minuten. Zodra de eerste uit elkaar begint te vallen, giet je alles in een vergiet en spoel je het af met water om het kookproces te stoppen.

• Maak een dressing van de limoen olijfolie (of gebruik 1 el limoensap met 2 el Extra Vierge olijfolie), zout en peper. De verhoudingen zijn niet zo belangrijk, proef af en toe en maak hem zoals jezelf lekker vindt.

• Snij alleen het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes en doe dit samen met linzen en dressing in een kom.

• Maak de wortel schoon en snij deze in kleine schijfjes of blokjes. 

• Was de courgette en snij deze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de courgette ook in kleine blokjes.

• Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes van 2 cm.

• Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de wortel samen met de sperziebonen aan. Voeg 5 minuten later de courgette en oesterzwammen toe. Bak alles beetgaar.

• Doe de wokgroenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Zodra alles op kamertemperatuur is zet je de kom 30 minuten in de koelkast.

• Dien op in een diep bord en gebruik een serveerring. Garneer met balsamico crème. Heb je geen serveerring, gebruik dan een kommetje en bekleed dat eerst aan de binnenkant met huishoudfolie.

 

<< Terug naar het recepten overzicht