Haaievinnesoep zonder haaievinnen

Voor 4 personen:

• Boter

• 2 teentjes knoflook, fijngehakt

• 1 biologisch ei

• 500ml oesterzwammen bouillon

• 500ml water

• 250g oesterzwammen, in reepjes van 0,5cm breed

• 2 schijfjes gember, fijngehakt

• 2 lente uien, fijne ringetjes

• 1 volle eetlepel aardappelzetmeel of maïzena

• 100 gr bamboe scheuten

• 1-2 el ketjap

 

Bereiding:

• Breng de bouillon samen met 400ml water aan de kook.

• Bak de oesterzwammen met de knoflook en gember in een klontje boter totdat de zwammen een beetje bruin beginnen te worden.

• Voeg het paddenstoelen mengsel toe aan de bouillon.

• Breng de soep op smaak met ketjap.

• Roer het aardappelzetmeel of maïzena los met wat koud water tot een papje en voeg dit al roerend aan de soep toe. De soep hoeft niet dik te worden, alleen moet het waterige eraf zodat het een beetje glibberig en slijmerig aanvoelt. Is de soep te dik voeg dan beetje bij beetje het resterende water toe tot dat je het zelf goed vind.

• Kluts het ei en giet dit met een dun straaltje in de soep. Hiervoor kan er ook gebruik gemaakt worden van een zeefje.

• Voeg tot slot de bamboe scheuten toe en warm alles een minuutje op.

• Serveer de soep en garneer met de lente ui ringentjes.

 

<< Terug naar het recepten overzicht