Kokossoep met oesterzwammen

Voor 4 personen:

• 200 g oesterzwammen, kleine reepjes á 2cm

• 1 rode paprika, kleine reepjes van 2cm lang

• 0,5 tl kerriepoeder

• 400 ml oesterzwammenbouillon

• 400 ml kokosmelk

• 1 el sojasaus minder zout (Kikkoman)

• 2 el olie

 

Bereiding:

• Verhit de olie in een wok en bak de oesterzwammen en paprika 3 minuten.

• Voeg het kerriepoeder toe en bak nog 1 minuut.

• Voeg de oesterzwammenbouillon, kokosmelk en sojasaus toe en breng aan de kook.

 

Oesterzwammenbouillon (500ml):

• Bak de steeltjes van de oesterzwammen en 2 teentjes knoflook in een klontje boter totdat de zwammen een  beetje bruin beginnen te worden.

• Voeg 1 liter water toe en breng dit tot iets onder het kookpunt (80-90 graden) en laat dit minimaal 3 uur en maximaal 6 uur staan.

• Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe.

 

<< Terug naar het recepten overzicht