Oosterse vissoep

Voor 4 personen:

• 150 g oesterzwammen, kleine reepjes á 2cm

• 200 g wokgarnalen (gehalveerd)

• 200 g scharfilet (kleine stukken gesneden)

• 400 g Japanse wokgroenten

• 1 knoflook teen (fijn gesneden)

• 500 ml oesterzwammenbouillon

• 400 g tomaten (in blokjes gesneden)

• 2 tl sambal

• 1 el sojasaus minder zout (Kikkoman)

• 1 el limoensap

• 10 g koriander (grof gehakt)

• 2 el olie

 

Bereiding:

• Verhit de olie in een wok en bak de wokgroenten met de oesterzwammen en knoflook.

• Voeg de paddestoelenbouillon en de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

• Voeg de sambal, sojasaus en het limoensap toe en breng het geheel opnieuw aan de kook.

• Voeg de vis en garnalen tot slot toe en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

• Bestrooi de soep, na het serveren, met wat koriander.

 

Tip: Voeg voor een extra gevoelde maaltijdsoep gekookte noedels toe. 

Bron: Jumbo

 

Oesterzwammenbouillon (500ml):

• Bak de steeltjes van de oesterzwammen en 2 teentjes knoflook in een klontje boter totdat de zwammen een  beetje bruin beginnen te worden.

• Voeg 1 liter water toe en breng dit tot iets onder het kookpunt (80-90 graden) en laat dit minimaal 3 uur en maximaal 6 uur staan.

• Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe.

 

<< Terug naar het recepten overzicht