Oesterzwammen roomsoep

Voor 4 personen:

• 300 g oesterzwammen, fijn gesneden

• 250 ml room

• 750 ml oesterzwammen bouillon (mag ook van een blokje)

• 1 ui, gesnipperd

• 3 lente uitjes, grove ringen gesneden

• Eventueel 125 gram spekjes

• 1 klontje boter

• Vers gemalen zout en peper 

 

Bereiding:

• Bak het gesnipperde uitje in een klontje boter en doe hier 200 gram gesneden oesterzwammen bij.

• Laat dit even smoren en voeg de room en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

• Bak de spekjes krokant in een pan en voeg de overige 100 gram oesterzwammen en lente uitjes erbij.

• Haal de pan van het vuur en maal de soep met een staafmixer mooi glad. Maak de soep op smaak met zout en peper.

• Verdeel de garnituur over de borden en giet de hete soep erom heen.

 

Oesterzwammenbouillon (500ml):

• Bak de steeltjes van de oesterzwammen en 2 teentjes knoflook in een klontje boter totdat de zwammen een  beetje bruin beginnen te worden.

• Voeg 1 liter water toe en breng dit tot iets onder het kookpunt (80-90 graden) en laat dit minimaal 3 uur en maximaal 6 uur staan.

• Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe.

 

<< Terug naar het recepten overzicht