Paddestoelensoep met oesterzwammen truffel tapenade

Voor 4 personen:

• 650 gram paddenstoelen en kastanjechampignons

• 2 eetlepel oesterzwammen truffel tapenade 

• 4 eetlepels mascarpone

• 1 ui

• 1 teentje knoflook

• 2 groente bouillonblokjes

• 1300 ml water

• Verse tijm 

• Klontje boter

• Vers gemalen peper en zout

 

Bereiding:

• Snipper de ui en knoflook en maak de paddenstoelen schoon. Smelt de boter en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes aan.

• Smelt de boter en fruit de ui en knoflook een paar minuutjes aan. Houd 200 gr paddenstoelen apart en voeg de rest toe aan de soeppan. Bak de paddenstoelen 5 minuten en giet dan het water en bouillonblokjes er bij. Kook de soep 10 minuten.

• Bak ondertussen in een koekenpan de rest van de paddenstoelen even aan met wat tijm en een snufje peper en zout.

• Pureer de soep fijn samen met de staafmixer en voeg ondertussen de 1 eetlepel oesterzwammen truffel tapende toe. Roer 2 eetlepels mascarpone door de soep tot er geen klonters meer in zitten.

• Schep de rest van de gebakken paddenstoelen door de soep. Serveer in een bord en voeg een klein theelepeltje mascarpone toe in het midden en de overige oesterzwammen truffel tapenade.

<< Terug naar het recepten overzicht