Varkensrollade met oesterzwammen truffel

Voor 4 personen:

• 400 gram varkensvlees

• 400 gram shiitakes, schoongeborsteld waar nodig en in grove stukken gesneden

• 200 gram gerookte spekreepjes 

• 3 eetlepels zwarte truffelolie 

• 3 eetlepels oesterzwammen truffel tapenade

• 2 eetlepels roomboter

• 4 teentjes knoflook

• Vers gemalen zout en peper

• 4 eieren

• 200 gram geraspte Parmezaanse kaas + wat extra ter garnering

• Optioneel: 2 zwarte truffels (flinterdun geschaafd met een mandoline)

 

Bereiding:

• De vulling:

Snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in olijfolie aan in een koekenpan. Breng op smaak met peper, zout en tijm en laat het met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen.

• De rollade:

Verdeel 2 eetlepels oesterzwammen truffel tapenade over de lap vlees. Zorg ervoor dat je de onder- en bovenkant een beetje over laat. Verdeel het champignon/ui mengsel over de oesterzwammen truffel tapende en druk het goed aan. Rol de rollade los op. Knoop de rollade met keukentouw zodat het vlees goed bij elkaar blijft. 

• Meng 1,5 eetlepel oesterzwammen truffel tapenade met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en smeer de rollade hiermee in.

• Zorg ervoor dat het vlees twee uur op kamertemperatuur is gekomen voor je gaat bakken. Verwarm de oven voor op 150ºC en vet een ovenschaal of braadslede in.

• De rollade hierna in de ovenschaal en verwarm het in de oven tot het een kerntemperatuur van 62 – 64 ºC heeft. Laat het vlees 10 minuten rusten in aluminiumfolie voor je het aansnijdt

 

<< Terug naar het recepten overzicht