Salade van kastanjechampignons, spekjes en oesterzwammen truffel tapende

Voor 4 personen:

Dressing:

• 50 ml frambozenazijn

• Vers gemalen peper en zout

• 150 ml olijfolie

• 1 eetlepel oesterzwammen truffel tapenade

Salade:

• 50 g pijnboompitten 

• 350 g kastanjechampignons 

• 150 g spekjes 

• 2  bosuien 

• 150 g veldsla 

• 75 g Pecorino

• Olijfolie

 

Bereiding:

• Meng voor de dressing frambozenazijn, zout, peper, 150 ml olijfolie en de oesterzwammen truffel tapenade met elkaar.

• Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

• Snijd de champignons in vieren.

• Verhit olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg spekjes toe en bak ze 5 minuten mee.

• Snijd de bosuien in ringen en meng ze met de sla en dressing. Verdeel de salade over de borden en rasp de pecorino erover. Strooi de pijnboompitten over de salade en verdeel de champignons en spekjes erover.

 

<< Terug naar het recepten overzicht