Spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel

Voor 4 personen:

• 400 gram spaghetti

• 400 gram shiitakes, schoongeborsteld waar nodig en in grove stukken gesneden

• 200 gram gerookte spekreepjes 

• 3 eetlepels zwarte truffelolie 

• 3 eetlepels oesterzwammen truffel tapenade

• 2 eetlepels roomboter

• 4 teentjes knoflook

• Vers gemalen zout en peper

• 4 eieren

• 200 gram geraspte Parmezaanse kaas + wat extra ter garnering

• Optioneel: 2 zwarte truffels (flinterdun geschaafd met een mandoline)

 

Bereiding:

• Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. 

• Bak de spekreepjes goudbruin in een eetlepel roomboter met de teentjes knoflook.  Verwijder de knoflook als deze goudbruin is.

• Bak de paddenstoelen goudbruin in een eetlepel roomboter.

• Roer in een kom de eieren met de 200 gram kaas door elkaar. Kruid met versgemalen zwarte peper. Roer de oesterzwammen truffel tapenade eronder met de truffelolie.

• Als de spekjes goudbruin zijn haal je de pan van het vuur. Voeg de gare pasta toe. Roer de spekjes en de pasta goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaas     mengsel goed door de pasta. Naar smaak peper en zout toevoegen.

• Schep de paddenstoelen eronder en serveer met wat Parmezaanse kaas en eventueel geschaafde truffel.

 

 

 

 

<< Terug naar het recepten overzicht