Limburg heeft een eigen Duurzaamheid Award gekregen en Zwamburg is genomineerd voor de categorie leefstijl/gezondheid. De prijs zal maandag 7 oktober 2019 tijdens het symposium over duurzaamheid in de Schouwburg in Venray worden uitgereikt. De Limburg Duurzaamheid Award sluit aan bij de ambitie van Venray om dit jaar de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Venray was voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour.

De Limburg Duurzaamheid Award zal in drie categorieën worden uitgereikt: materialen, leefstijl/gezondheid en energie. Met het symposium en de Limburg Duurzaamheid Award willen we laten zien hoeveel er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid in onze provincie en hoe innovatief we daarin zijn.

Er zullen drie beoordelingsronden plaatsvinden: 1. het publiek (online – 16 tot en met 30 september); 2. de vakjury en 3. de bezoekers van het symposium op 7 oktober. Het publiek en de bezoekers van het symposium bepalen dus mee wie de Limburg Duurzaamheid Award en de Euregio Duurzaamheid Award winnen.