Zwamburg kweekt sinds april 2015, duurzame eetbare paddestoelen op reststromen van Limburg.

Zwamburg kweekt sinds april 2015, duurzame eetbare paddestoelen op reststromen van Limburg. Wij zijn begonnen met een kleine kwekerij in een leegstaand cateringpand op Maastricht-Airport. Hier haalde wij ongeveer 200kg koffiedik per week op om substraat te van te maken. Daarnaast gebruikte we koffieschillen en mergelpoeder als reststromen waar authentieke Limburgse oesterzwammen op geteeld werden. 

Tijdens de officiële opening door Loco Burgemeester Thijs van Es op 12 september is onze Crowfundingsactie van start gegaan. Deze hebben wij succesvol mogen afronden en met dit startkapitaal de nodige investeringen kunnen doen.

Op 20 oktober 2015 is Zwamburg verkozen tot “Beekse ondernemer van het jaar” in de categorie “Aanmoedigingsprijs” van de Gemeente Beek.  Op 19 april 2016 won Zwamburg de MKB Limburg prijs met als thema “van winst naar waarde” tijdens een live uitzending op L1.

In 2017 hebben we onze Zwamkar foodtruck gebouwd waarmee we verschillende lokale festivals afgaan om de oesterzwam bitterballen en kroketten te verkopen.

In 2018 is Zwamburg één van de 8 finalisten van de Columbus Trophy, waarvan de winnaar op 8 oktober tijdens de horecavakbeurs BBB Maastricht bekend zal worden gemaakt.

Na 3 jaar kweken en bouwen aan een bedrijf werd het tijd voor een volgende stap. Een nieuwe, grotere kwekerij op een nieuwe locatie, naast de watertoren in Schimmert, die vanaf september 2018 in gebruikt zal worden genomen.