Altijd al zelf paddenstoelen willen kweken? Benieuwd hoe je thuis een vlees vervangend product kan kweken? Wij leren je hoe je paddenstoelen kunt kweken op een zelf gemaakte voedingsbodem. Een makkelijk recept waarmee jij voortaan zelfvoorzienend bent op het gebied van de paddenstoelen.

Deze boeiende en actieve workshop begint om 10:00 uur (met ontvangst vanaf 09:30 uur) met koffie en thee en zal tot ongeveer 15:00 uur duren. Met een klein stukje theorie maar vooral veel praktijk. Na een korte introductie over Zwamburg gaat u zelf aan de slag. We beginnen met de preparatie van de verschillende grondstoffen. Als deze klaar zijn is het tijd voor de lunch. Deze wordt geheel door ons verzorgd en past in een vegetarisch dieet.

Na de lunch ronden de substraat bereiding af. Iedereen maakt een zak met substraat die je na afloop mee naar huis mag nemen en leveren ongeveer voor € 10,- aan oesterzwammen op.

De workshop vindt plaats in onze kwekerij naast de Watertoren van Schimmert. De kosten bedragen € 59,-  per persoon. Dat is inclusief de lunch, kweekzak en btw.
Je kan deze bestellen via onze webshop.
De workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. Geef bij je bestelling aan of je een cadeaubon wil ontvangen en uw gewenst datum door en dan nemen wij contact. Mocht de workshop niet doorgaan of op een datum wanneer u niet kunt, dan zullen wij het bedrag terug storten.
Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail met je gegevens naar info@zwamburg.nl.