Iedere week zijn er weer nieuwe partijen die geïnteresseerd zijn om door Zwamburg de koffiedrab op te laten halen voor oesterzwammen teelt, dat ziet er dus goed uit. Ook aan de andere kant hebben we twee nieuwe partners erbij naast de compost verwerker Attero.

Namelijk de Groene Bloem en Boer Lemmens om de hoek. De Groene Bloem (Vilt) heeft van een braakliggend terrein een biologische wilde bloemen tuin gemaakt. Ze gebruiken het uitgewerkte koffiesubstraat als bodembedekking (mulchen) hierdoor blijft de grond vochtiger, is er minder onkruid en krijgen de bloemen extra voeding. Kijk zelf maar op hun socialmedia hoe mooi deze bloemen zijn INSTAGRAM en FACEBOOK of haal meteen een boeketje voor thuis.

Boer Lemmens in Schimmert ligt op steenworp afstand van onze kwekerij. Ze hebben een melkveebedrijf met jongvee en boerderijwinkel. Het uitgewerkte substraat gebruiken ze als bodemverbeteraar, dit werkt uitstekend om de grond luchtiger te maken en het bodemleven te bevorderen. Door de resten schimmels die er nog inzitten zien we duidelijke verbeteringen ten opzichte van andere meststoffen.