Strozwamnoff

Voor 4 personen

(Bereidingstijd: 30 minuten)

Ingrediënten:

  • 300 gr oesterzwammen
  • 200 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 paddenstoelenbouillonblokje
  • 1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen)
  • 1 el paprikapoeder
  • Paar druppeltjes worchestershire saus
  • Paar druppeltjes tabasco
  • Klein bekertje slagroom
  • Peper en zout
  • Flinke scheut wodka (niet noodzakelijk, maar wel volgens traditioneel recept)

Bereiding:

  1. Snijd de ui en paprika fijn, de champignons in plakjes of kwarten en scheur de oesterzwammen in reepjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de champignons en oesterzwammen toe, bak deze ongeveer 5-10 minuten goud bruin.
  3. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog even goed door.
  4. Voeg dan de wodka toe en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
  5. Doe daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes, het paddenstoelenbouillonblokje erbij en roer goed door.
  6. Voeg alle kruiden naar smaak toe.
  7. Doe de deksel op de pan zodat het vocht vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen op een laag vuurtje.
  8. Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.

Serveertip: Deze Strozwamnoff kan je een dag van te voren voorbereiden, dan smaakt het nog beter. Een portie invriezen kan ook. Lekker met gekookte rijst of frietjes er.

Eet smakelijk!

Verse en duurzame paddenstoelen koop je bij Zwamburg.

Onze boerderijwinkel is op werkdagen geopend van 9:00u tot 17:00u en op zaterdagen van 9:00u tot 12:00u.

Voor meer lekkere recepten met paddenstoelen klik hier.

Post jouw kookkunsten op facebook of instagram en tag #ZWAMBURG, dat vinden wij Zwam-tastisch!

Makkelijke en snelle vegan recepten met de oesterzwammen van Zwamburg!

Liever op papier, download het recept in PDF formaat hier!