Voor 4 personen
(Bereidingstijd: 30 minuten)
Ingrediënten:
- 300 gr oesterzwammen
- 200 gr champignons
- 1 rode paprika
- ½ groene paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 paddenstoelenbouillonblokje
- 1 eetlepel chilipoeder (begin met 1 theelepel, dan proeven of je er qua pittig heid meer in wilt doen)
- 1 el paprikapoeder
- Paar druppeltjes worchestershire saus
- Paar druppeltjes tabasco
- Klein bekertje slagroom
- Peper en zout
- Flinke scheut wodka (niet noodzakelijk, maar wel volgens traditioneel recept)
Bereiding:
- Snijd de ui en paprika fijn, de champignons in plakjes of kwarten en scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en voeg de champignons en oesterzwammen toe, bak deze ongeveer 5-10 minuten goud bruin.
- Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak nog even goed door.
- Voeg dan de wodka toe en even lekker door laten warmen (de alcohol verdampt dan).
- Doe daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes, het paddenstoelenbouillonblokje erbij en roer goed door.
- Voeg alle kruiden naar smaak toe.
- Doe de deksel op de pan zodat het vocht vooral niet verloren gaat, dit geeft een extra lekkere smaak! Dit op half vuur laten pruttelen op een laag vuurtje.
- Als laatste zoveel slagroom toevoegen dat de saus een mooi kleurtje krijgt. Alleen snel opwarmen, anders gaat de saus schiften.
Serveertip: Deze Strozwamnoff kan je een dag van te voren voorbereiden, dan smaakt het nog beter. Een portie invriezen kan ook. Lekker met gekookte rijst of frietjes er.
Eet smakelijk!