Tortilla pulled oesterzwam

Voor 4 personen

(Bereidingstijd: 30 minuten)

Ingrediënten:

  • 500 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 witte kool
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • Sap van een citroen
  • 2 eetlepels 5 spices kruiden
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 8 volkoren tortilla’s
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de witte kool in fijne reepjes. Meng deze samen met 2 eetlepels yoghurt, het sap van een citroen en wat peper en zout. Zet apart.
  2. Scheur daarna de oesterzwammen in repen en meng deze met 2 eetlepels 5 spices kruiden en wat peper en zout.
  3. Snijd vervolgens de ui en knoflook fijn en snijd de paprika in kleine blokjes.
  4. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de oesterzwammen en de paprika toe.
  5. Bak de oesterzwammen op medium vuur tot deze gaar zijn.
  6. Verwarm de tortilla’s even kort in de oven of in een pan. Beleg de tortilla’s met de fijngesneden kool, de oesterzwammen, de rode ui en barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Verse en duurzame paddenstoelen koop je bij Zwamburg.

Onze boerderijwinkel is op werkdagen geopend van 9:00u tot 17:00u en op zaterdagen van 9:00u tot 12:00u.

Voor meer lekkere recepten met paddenstoelen klik hier.

Post jouw kookkunsten op facebook of instagram en tag #ZWAMBURG, dat vinden wij Zwam-tastisch!

Makkelijke en snelle vegan recepten met de oesterzwammen van Zwamburg!

Liever op papier, download het recept in PDF formaat hier!