Voor 4 personen
(Bereidingstijd: 20 minuten bereiden en 35 minuten oventijd)
Ingrediënten:
- 800 gr zoete aardappels friet
- 500 gr oesterzwammen
- 1 rode ui
- 2 trostomaten
- Halve komkommer
- 100 gr gesneden ijsbergsla
- 2 el olijfolie
- Knoflooksaus
- 100 gr jonge kaas
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de oesterzwammen toe, bak deze ongeveer 10 minuten.
- Pak een ovenschaal en verdeel de oesterzwammen over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Snij de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover.
- Voeg zelf nog een lekkere knoflooksaus toe als topping om het gerecht af te maken!
Eet smakelijk!