Zwamsalon

Voor 4 personen

(Bereidingstijd: 20 minuten bereiden en 35 minuten oventijd)

Ingrediënten:

  • 800 gr zoete aardappels friet
  • 500 gr oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 2 trostomaten
  • Halve komkommer
  • 100 gr gesneden ijsbergsla
  • 2 el olijfolie
  • Knoflooksaus
  • 100 gr jonge kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de oesterzwammen toe, bak deze ongeveer 10 minuten.
  4. Pak een ovenschaal en verdeel de oesterzwammen over de friet. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
  5. Snij de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en rode ui erover.
  6. Voeg zelf nog een lekkere knoflooksaus toe als topping om het gerecht af te maken!

Eet smakelijk!

Verse en duurzame paddenstoelen koop je bij Zwamburg.

Onze boerderijwinkel is op werkdagen geopend van 9:00u tot 17:00u en op zaterdagen van 9:00u tot 12:00u.

Voor meer lekkere recepten met paddenstoelen klik hier.

Post jouw kookkunsten op facebook of instagram en tag #ZWAMBURG, dat vinden wij Zwam-tastisch!

Makkelijke en snelle vegan recepten met de oesterzwammen van Zwamburg!

Liever op papier, download het recept in PDF formaat hier!