Ooit liep ik tegen een Alpenkreuzer vouwwagen aan die helaas zijn tent en daardoor functie verloren had. Naar de sloop is niet duurzaam, daarom bouwde ik er een duurzame foodtruck van. Ik heb zoveel mogelijk materialen van de vouwwagen proberen te gebruiken, zoals de bv de verlichting, scharnieren en vloerplaten. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van FSC gekeurd hout, LED verlichting, oude deur als werkblad, zonnepanelen en komt het aanrechtblad uit een oude keuken.
Intro
Het voordeel van de vouwwagen is het gewicht. Het totale gewicht van de foodtruck met toebehoren is minder dan 750kg waardoor deze door iedereen met een BE rijbewijs te rijden is. Dan heeft de vouwwagen uitdraaisteunen waarmee de foodtruck perfect waterpas kan worden neergezet. Onze foodtruck is voorzien van koelkast, diepvries, afvoer, afzuigkap en campingaansluiting. Veel plek hebben wij nooit nodig, onze Zwamkar is 3,20 m lang en 1,70 m breed.
Duurzaam & Vegan
Van onze duurzame oesterzwammen maken wij verschillende producten zoals duurzame bitterballen en kroketten. Wij hebben gemerkt dat ze een enorm succes zijn omdat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een rundvlees bitterbal maar wel vegetarisch en vrij van lactose zijn. Daarnaast kunnen wij vanuit onze foodtruck ook een bierborstelbroodje pikante zwam, zwamburger, zwamworst, puntzakje echte friet, paddenstoelen ravioli of oesterzwammensoep aanbieden.