Foodtruck

Ooit liep ik tegen een Alpenkreuzer vouwwagen aan die helaas zijn tent en daardoor functie verloren had.  Naar de sloop is niet duurzaam, daarom bouwde ik er een duurzame foodtruck van. Ik heb zoveel mogelijk materialen van de vouwwagen proberen te gebruiken, zoals de bv de verlichting, scharnieren en vloerplaten. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van FSC gekeurd hout, LED verlichting, oude deur als werkblad, zonnepanelen en komt het aanrechtblad uit een oude keuken.

Intro

Het voordeel van de vouwwagen is het gewicht. Het totale gewicht van de foodtruck met toebehoren is minder dan 750kg waardoor deze door iedereen met een BE rijbewijs te rijden is. Dan heeft de vouwwagen uitdraaisteunen waarmee de foodtruck perfect waterpas kan worden neergezet. Onze foodtruck is voorzien van koelkast, diepvries, afvoer, afzuigkap en campingaansluiting. Veel plek hebben wij nooit nodig, onze Zwamkar is 3,20 m lang en 1,70 m breed.

Duurzaam & Vegan

Van onze duurzame oesterzwammen maken wij verschillende producten zoals duurzame bitterballen en kroketten. Wij hebben gemerkt dat ze een enorm succes zijn omdat ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een rundvlees bitterbal maar wel vegetarisch en vrij van lactose zijn. Daarnaast kunnen wij vanuit onze foodtruck ook een bierborstelbroodje pikante zwam, zwamburger, zwamworst, puntzakje echte friet, paddenstoelen ravioli of oesterzwammensoep aanbieden.

Taste my balls

Van onze duurzame oesterzwammen maken wij duurzame bitterballen. Door de vezelachtige structuur zijn ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een rundvlees bitterbal. Maar in vergelijking met een runvlees bitterbal besparen wij wel 90 liter drinkwater. Ze wegen 25gram per stuk en zijn 100% veganistische en lactose vrij.

Wij serveren de bitterballen met honing-mosterd-dille-mayonaise.

Kroket & bier

Van de duurzame bitterballen hebben wij ook een duurzame kroket gemaakt. Deze is gepaneerd met paneer van de Bisschopsmolen uit Maastricht. Deze bakker gebruikt de bierborstel (reststroom van het bierbrouwen afkomstig van de Gulpener brouwerij) om brood te bakken. Van het niet verkochte brood maken ze paneermeel. Een nieuw product en minder voedsel verdwijnt op de afvalberg. Dubbele winst dus.

Wij serveren de kroket op een bierborstel-broodje met honing-mosterd-dille-mayonaise of home-made-bbq-saus.

Pikante zwam

Voor wie van spicy houd hebben wij de bierborstelbroodje pikante zwam. Bierborstel  is reststroom van het bierbrouwen afkomstig van de Gulpener brouwerij waarmee de Bisschopsmolen in Maastricht broden van bakt.

Wij serveren de pikante zwam op een bierborstelbroodje met rucola sla en balsamico crème.

Zwamburger

Voor de vleeseters hebben wij een uitzondering op ons vegetarische aanbod. De zwamburger bestaat 50% uit duurzaam rundvlees gehakt en 50% uit oesterzwammen en geserveerd op een bierborstelbroodje.

Bierborstel  is reststroom van het bierbrouwen afkomstig van de Gulpener brouwerij waarmee de Bisschopsmolen in Maastricht broden van bakt.

Wij serveren de zwamburger op een bierborstelbroodje met sla, tomaat en home-made-bbq-saus.

Paddo Ravioli

Ravioli is uit een duurzaam oogpunt ontstaan, namelijk om de restjes uit de koelkast erin te verwerken.

Onze ravioli wordt gemaakt van spelt pasta met daarin verschillende vullingen zoals bijvoorbeeld champignon, eekhoorntjesbrood, truffel of oesterzwam.

Paddo Soupa

Een stevige en romige oesterzwammen soep. Zonder toevoeging van geur-, kleur- en/of smaakstoffen en zonder bindmiddelen is deze soep veganistisch en glutenvrij.

Vraag nu naar de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over beschikbaarheden of prijzen?