Zwamkar

Duurzaamheid:
Twee weken voor de eerste lockdown in 2020 kocht ik een oude oliebollenkraam van een bakker uit Maastricht. In de lockdowns hebben wij deze omgebouwd tot een duurzaam boshutje, gemaakt van boomstammen en is aangekleed met groene beplanting en bloemen. Het assortiment wordt digitaal aangeduid d.m.v. prachtige animaties op een televisie scherm.  Alle verlichting is vervangen door LED en gebruik te maken van LEVO Frituurolie PUUR kunnen wij verantwoord frituren. Doordat wij lokale grondstoffen gebruiken besparen we veel CO2 maar ook water. Per bitterbal bijvoorbeeld 80 liter, dat is gelijk aan een douche beurt. Om deze reden doen wij alleen mee aan festivals binnen een straal van 50km van onze kwekerij.

Ervaring: 
Afgelopen jaren hebben wij aan meerdere festivals deelgenomen zoals Bospop, Essentials, INKOM Maastricht, Knaltibal, maar ook bruiloften, autorally’s en communiefeesten. Wij zijn gewend aan festivals van meerdere 10.000 bezoekers en daar ook op ingericht om grote volumes in korte tijd te kunnen verwerken.

Benodigdheden:
De friteuse werkt op een gasinstallatie die door een erkend bedrijf is gecertificeerd. Voor de ventilatie, verlichting, grillplaat en TV-schermen is 1x 16A 230V stroomaansluiting nodig.
De Zwamkar is 6 meter lang (dat is incl. 1,4 meter dissel) en 2,30 meter breed. Als de verkoopklep van 1,20m aan de zijkant geopend is komt de totale breedte op 3,50 meter. Aan de voorkant van de foodtruck zit nog een verkoopklep waardoor het een open keuken wordt. De maximale hoogte is 2,90m i.v.m. de ventilatie op het dak.

Zwam-tastisch assortiment

Van onze oesterzwammen laten onder andere vegan bitterballen en kroketten maken onder het Zwamburg label. Van de voetjes van de oesterzwammen worden plantaardige nuggets, schnitzels en Zwamburgers gemaakt.  Hiermee kunnen we verschillende broodjes en wraps mee vullen.  Nieuw voor dit festivalseizoen hebben we een frietje met veganistische zuurvlees. Ons assortiment is daardoor 100% plantaardig, vegan en lactose vrij. Wij serveren de bitterballen en frieten uit biologisch afbreekbare snackbakjes gemaakt van rietsuiker. De broodjes (Zwamburger, schnitzel en oesterzwammen kroket) serveren wij in een papieren hamburger zakje.
Naast dit basis assortiment is het ook mogelijk om andere paddenstoel gerechten te serveren zoals bijvoorbeeld oesterzwammensoep of zelf sushi.

Gelegenheden

Door de buffet opstelling aan de voorzijde is de foodtruck ook prima inzetbaar voor bruiloften, verjaardagen, tuinfeesten, communies en zelfs autorally’s. Daar zijn de mogelijkheden Zwam-tastisch en is 100% plantaardig geen probleem. Van paddenstoelen risotto tot pasta of gevulde portobello tot gegrilde koningzwammen alles is mogelijk onder begeleiding van stokbrood met diverse smeersels en salades.

Taste my balls

Van onze duurzame oesterzwammen maken wij duurzame bitterballen. Door de vezelachtige structuur zijn ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een rundvlees bitterbal. Maar in vergelijking met een runvlees bitterbal besparen wij wel 80 liter drinkwater. Ze wegen 25 gram per stuk en zijn 100% plantaardig en lactose vrij.

Wij serveren de bitterballen met veganistische honing-mosterd-dille-mayonaise.

Verantwoord frituren

Door gebruik te maken van LEVO frituurolie PUUR en ons te houden aan de spelregels van “verantwoord frituren“, is onze foodtruck niet alleen duurzamer maar ook gezonder geworden.

Frituurolie bevat minder transvet dan verzadigd vet en is daardoor beter voor de gezondheid dan vast vet omdat onverzadigde vetzuren helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden. Daarnaast heeft deze plantaardige frituurolie een langere levensduur en is het vrij van palm-, soja-, pindaolie,E900 en genetisch gemanipuleerd organisme (GMO).

Tijdens het frituren houden wij rekening met de temperatuur, het soort product, de hoeveelheid en verwijderen wij overtollig ijs. Tijdens een meerdaags festival filteren wij dagelijks de frituurolie en verversen wij tijdig alle olie voor nieuwe LEVO Puur.

Zuurzwamvlees

Sinds 2022 serveren wij oesterzwammen zuurvlees, ook wel Zuurzwamvlees genoemd maar dan zonder vlees. Deze 100% plantaardige variant is een hard loper gebleken waarvan honderden kilo’s over de toonbank zijn verdwenen. De basis is volgens Limburgse wijze gemaakt van ontbijtkoek en Limburgse appelstroop. Met als vulling oesterzwamreepjes, mini champignons, uienringen en zilveruitjes. Pas op want af en toe kom je een laurierblad tegen 😉

Natuurlijk kan er ook geen mayonaise ontbreken, alleen krijg je bij ons plantaardige fritessaus  van LEVO erbij.

Zwamburger

Door een samenwerking met Beefy Green kunnen de voetjes van de oesterzwammen wordt gebruikt om supersappige, 100% plantaardige, vleesachtig Zwam-tastische burgers van te maken. Deze megaburgers zijn gemaakt van oesterzwamvoetjes (44%), gekruid met chimichurrikruiden voor een lekkere spicy touch. De zwamburger is een ware groene held op iedere menukaart: geen naar natte krant of karton smakende dunne schijf, maar een echt goede, uitzonderlijk dikke vegan burger met de karakteristieken van een vleesburger. Door de rosé binnenkant en de vlezige bite is het alsof je een hamburger eet, maar dan veel lekkerder.

Beefygreen maakt waanzinnig lekkere en bijzondere circulaire paddoproducten van minder populaire paddenstoelstukjes zoals steeltjes, voetjes, misfits en overschotten van de teler. Niets wordt verspild. Zelfs het afval dat tijdens het productieproces ontstaat, wordt hergebruikt in een bouillon die dient als smaakmaker in bijvoorbeeld paddoburgers en oesterzwambitterballen. Met deze pittige oesterzwamburgers help je dus mee aan een mooiere, eerlijkere en duurzamere voedselketen, zonder voedselverspilling.

Vraag nu naar de mogelijkheden!

Wilt u meer weten over beschikbaarheden of prijzen?