Een verantwoorde keuze hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Met onze streekproducten maakt u snel het verschil. Duurzame en eerlijke producten met een verhaal maken ook uw bedrijf in 2020 een stukje duurzamer en aantrekkelijker.

 

Nieuwe samenwerkingen:

In 2019 hebben we de stap genomen om niet bij horeca maar ook andere bedrijven de koffiedrab op te halen. Afgelopen maanden is er veel vraag naar onze koffiedik ophaal dienst vanuit verschillende plekken uit de provincie. Vanaf januari 2020 starten wij met het ophalen van koffiedik bij OBVION hypotheken in Heerlen. Later dit jaar zullen wij ook een samenwerking aangaan met hun buren APG (Algemene Pensioen Groep). Daarnaast zijn we met nog meerdere verschillende partijen in gesprek om ook hun koffiedrab om te zetten tot duurzame oesterzwammen. Hierdoor zal de hoeveelheid koffiedik die wij in 2020 gaan ophalen minimaal ver viervoudige in vergelijking met de hoeveelheid van 2019.

Stagiaires:

Inmiddels hebben 3 studenten te kennen gegeven dit jaar hun stage te gaan doorlopen bij Zwamburg. De student van HSZuyd gaat een uniek duurzaam klimaatsysteem voor onze kweekcellen ontwikkelen met een koppeling naar internet om van afstand onze kweekcellen te kunnen monitoren en aansturen. De studenten van de HAS gaan ondersteunen in de ontwikkeling en marketing van een unieke duurzame Limburgse pasta die later dit jaar geproduceerd gaat worden. Maar ook de verschillen tussen onze koffiezwammen en standaard oesterzwammen zullen door HAS studenten onder de loep genomen worden.

Nieuwe producten:

Verder zullen wij ons ook gaan richten op andere producten gemaakt van koffiedik zoals bijvoorbeeld zeep. In januari start de verbouwing van de naast gelegen watertoren. Na de zomer zal de verbouwing van de Reus van Schimmert afronden en zal hier een brouw installatie komen om Limburgs fruit om te toveren tot een unieke frisdrank. Het idee is om hier een uniek circulair oesterzwammen biertje te gaan brouwen.