Zwamburg doet mee met de Nationale Week Zonder Vlees.

Daarom hebben wij een compleet week menu voor je samengesteld. Hierbij hebben we gekozen voor lekkere maar vooral simpele gerechten met, hoe kan het ook anders, paddenstoelen in de hoofdrol, maar zonder gebruik te maken van vleesvervangers. Je kunt hieronder het Zwamburg weekmenu vinden, de recepten downloaden en bijhorende boodschappenlijst.

Vaker een dagje geen vlees of vis eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact op mens, dier en milieu. Door geen vlees te consumeren tijdens de Nationale Week Zonder Vlees is de milieudruk van je voeding namelijk lager. Je bespaart bijvoorbeeld op de uitstoot van broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering en watergebruik. Elke vleeseter die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten, bespaart maar liefs 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram vlees.

Benieuwd naar onze methodologie en bronnen? Hier vind je een uitgebreid rapport van Blonk Consultants die de besparingen voor de Nationale Week Zonder Vlees 2020 door middel van een ‘levenscyclusanalyse’ in kaart hebben gebracht.